Delavnica: TEČAJ MASAŽE PSOV

Delavnica masaza psa
Se želite naučiti kako s prijetno masažo sprostiti štirinožnega prijatelja?
Kako mu pomagati k boljšemu počutju?
Kako pospešiti cirkulacijo pri starejših in zaležanih psih?
Kako predramiti psa po dolgi vožnji?
Kako povečati učinkovitost dela s psom?
Kako umiriti neučakanega mladiča?
Kako umiriti psa po koncu igre, šolanja ali v stresni situaciji?
Med učinkovite načine oskrbovanja psov danes brez zadržkov uvrščamo tudi masažo, ki ni le koristna in dobrodejna za telo, temveč tudi zelo uporabna. Masažo psa najbolje izvaja njegov skrbnik, ki glede na spretnost skrbnika, starost, velikost ali voljnost psa, učinkuje povezovalno in utrjuje zaupljivost med skrbnikom in psom.

Nadaljuj

Hladno stiskana hrana za pse: + in –

NZD (3)

Dejstvo je, da je za vašega psa najbolje, če mu obroke pripravljate sami! A ker v današnjem tempu že komajda najdemo čas za pripravo svojih zdravih obrokov, si pogosto pomagamo tudi z bolj ali manj zdravimi že pripravljenimi izdelki, ki jih najdemo na trgu. Je hladno stiskana hrana za pse le trend? In katera je ključna razlika med hladno stisnjenimi peleti in pri visokih temperaturah ekstrudiranimi briketi?

Če ste našli hrano, ki vašemu psu popolnoma ustreza, se ob njej dobro počuti in to izraža skozi urejeno prebavo, sijočo dlako in dobrim splošnim zdravjem, zakaj bi menjali zmagovalno formulo? Še posebej, če mu obroke pripravljate sami, vam lahko le čestitamo in vam zagotavljamo, da ste na dobri poti, da bo vaš pes živel dolgo in zdravo življenje!

Po nekaj letih kombiniranja v prehrani naših domačih psov s hladno stiskano hrano z vami delimo naše izkušnje.
Ko izbirate hrano za vašega psa, se vprašajte:

Nadaljuj

NARAVNI REPELENT PROTI KLOPOM

Se tudi vi v tej sezoni klopov sprašujete:
Kako lahko svojega psa učinkovito zaščitim, ne da bi pasji organizem obremenil z nepotrebnimi toksini?
Katera zelišča uspešno odganjajo klope?
Kako naj pripravim in ustrezno pokombiniram izvlečke, da bo izdelek učinkovit in ne bo dražil občutljivih smrčkov?

Potem vas bo zanimalo …

Skupaj z zeliščarko KATARINO KOVAČIČ iz Zeliščnega vrta Cvetka smo v sklopu delavnic pripravili učinkovit domač pripravek za odganjanje klopov, bolh in mrčesa. Nad posredovanimi informacijami, s katerimi nam je postregla ob pripravi repelenta, smo bili navdušeni.

delavnica

In po uspešno preizkušenem pripravku recept z veseljem delimo tudi z vami!

Proti klopom učinkujejo številna eterična olja, saj premorejo močno valovanje, ki ga klopi ne marajo:

 1. Klopi ne marajo CITRUSOV, zato jim napovejte boj: zavrite dve skodelici vode in dodajte poljubno kombinacijo narezanih agrumov (limona, limeta, pomaranča, grenivka). V vodi naj vrejo približni minuto, nato pa mešanico še eno uro kuhajte na zmernem ognju, Ko se ohladi, jo precedite, tekočino pa nalijte v steklenico z razpršilom. Mešanico razpršite po koži, preden se odpravite v naravo.
 2. NEEMovo olje odlično ščiti pred klopi, vendar morate mešanico porabiti v osmih urah od priprave, kajti neemovo olje hitro izgublja svojo moč. 2 ml olja zmešajte s pol litra vode, mešanici dodajte nekaj kapljic limonske trave, da zakrijete neprijeten vonj.
 3. Izredno dobro preventivno delujejo tudi ZELIŠČA in njihova eterična olja. Uporabite lahko žajbelj, sivko, rožmarin, laški smilj, geranijo, čajevec, limonsko travo, limono, timijan, baziliko …
 4. ČESEN: nekateri ga preventivno dodajajo v prehrano, saj se z redno uporabo spremeni vonj pasjega kožuha, ki ga klopi zaznajo in jim ne odgovarja.

Opozorila pri uporabi:

 • Nikoli ne škropimo v predelu oči in smrčka!
 • S koncentracijo eteričnih olj ne pretiravajmo, sploh pri belih in slabo pigmentiranih ter občutljivih psih.
 • Uporabljajmo preverjene koncentracije, ki ne dražijo kožuha. S pravilno kombinacijo zelišč krepimo tudi izrast dlak in njihovo moč ter sijaj!

RECEPT Katarine iz Zeliščnega vrta Cvetka za naravni repelent, ki smo ga preizkusili in bili nad učinkom prijetno presenečeni (uporabljamo ga tudi zase in našega najmlajšega vodnika kužkov):

repelent

 • 0,5 l vode
 • 0,5 l jabolčnega kisa
 • 3 limone
 • 1 žlička sivke
 • 1 žlička žajblja
 • 1 žlička laškega smilja
 • 1 žlička melise
 • 1 ml eteričnega olja čajevca
 • 1 ml eteričnega olja cimeta
 • 10 ml 60% etanola

Zavremo 0,5 l vode in narežemo limone na kolobarje ter jih v vreli vodi kuhamo cca. 5 min. nato jih na zmernem ognju kuhamo še 0,5 do 1h. Ob odstavitvi z ognja dodamo zelišča in počakamo 10 min, vmes nekajkrat premešamo in nato precedimo. Dodamo še jabolčni kis in eterična olja, 10 ml 60% etanola in dobro premešamo. Nalijemo v posodico in uporabljamo po potrebi.

Rok trajanja pršila je cca 1 mesec, vedno ga shranjujmo v manjših stekleničkah, da ne pride do oksidacije in izgube učinka. Psa pršimo po potrebi, na podlagi izkušenj svetujemo vsako jutro pred prvim jutranjim sprehodom.

Če nimate časa za pripravo, imate pa željo, da se s klopi spopadete na naraven način, vam ponujamo rešitev, PREVERITE! Repelent uspešno kombiniramo z naravno ovratnico na bazi eteričnega olja geranije in naši psi se ne pritožujejo 😉 Priporočamo v branje tudi poučen prispevek o klopih in še nekaj domačih preizkušenih receptov v boju proti klopom!

Prijetne in brezskrbne sprehode vam želimo!

FullSizeRender(15)

Majdi & Titi & Rhea

Nadaljuj

Delavnica: IZDELAVA NARAVNEGA REPELENTA

NZD (1)

 • Kako lahko svojega psa učinkovito ZAŠČITIMO PRED KLOPI IN BOLHAMI, ne da bi pasji organizem obremenili z nepotrebnimi toksini?
 • Katera zelišča uspešno ODGANJAJO KLOPE IN MRČES?
 • Katere učinkovine so odgovorne za ODGANJANJE ZAJEDAVCEV?
 • KAKO PRIPRAVITI IZVLEČKE in jih ustrezno pokombinirati, da bo izdelek učinkovit in ne bo dražil občutljivih smrčkov?
 • Poznate zelišča, ki jih lahko POTLAČIMO V KUŽKOVO LEŽIŠČE in preprečimo razvoj bolh?

 

Skupaj Z MOJSTRICO KATARINO KOVAČIČ bomo pripravili učinkovit domač pripravek za odganjanje klopov, bolh in mrčesa!

Nadaljuj

Predavanje & delavnica: KAKO (NAD)GRADITI ODNOS S PSOM?

Odnos s psom_delavnica
“Šele ko skrbnik razume in pozna kaj motivira njegovega psa ter se nauči te motive uporabiti za oblikovanje odnosa s psom, šele takrat bo življenje tako skrbnika kakor psa skladno, umirjeno. Ko prepoznamo resnične potrebe psa, se nato vprašamo kako takšen usklajen odnos še dodatno poglobiti in nadgraditi, da bomo zadovoljni tako mi kot naši kužki – kar pa nas pripelje do same osebnosti psa: izbira dejavnosti s katero se bomo ukvarjali je vedno odvisno od značaja psa, vedenjskih značilnostih in okolja.” Alenka Sunčič Zanut, inštruktorica šolanja psov

Nadaljuj

Z naravo nad prehlad in kužni kašelj

V času prehoda iz jesenskih v hladnejše zimske dni smo bili pozorni na krepitev zdravja naših štirinožnih spremljevalcev. Obdobju hitrega prehoda k večjim temperaturnim razlikam so še posebej izpostavljeni psi, ki bivajo z nami v ogrevanih prostorih. Rezultat oslabljenega imunskega sistema ob hitro spreminjajočih se temperaturah se lahko odrazi v prehladih, ki pa niso nujno vedno le nedolžni.

Največ boste za ohranitevzavarovanje_foto 1 naravne odpornosti naredili z zdravo, uravnoteženo prehrano in z rednimi sprehodi, torej normalno fizično aktivnostjo ne glede na nižje temperature. ´Zmrzljive pasme´ seveda primerno opremite, da jim bo lepo toplo in udobno na potepih. A enako kot pri ljudeh, lahko tudi pse napadejo »bakterije« in »virusi«. Zato ne čakajte na prve znake prehlada (izcedek iz oči in smrčka, kihanje, zmanjšan apetit, tudi povišana temperatura).

Nadaljuj

Čas, da zaščitite pasje tačke!

Soljeni pločniki in ceste so lahko v zimskem času za pse zelo neprijetna izkušnja.
Svetujemo, da po sprehodu psu temeljite operete trebuh in tačke s toplo vodo in jih dobro osušite z brisačo, da sol ne draži in na razjeda kože in blazinic. Obenem boste preprečili, da bi pes zaužil sol, ki lahko povzroča tevžave prebavnega trakta. Zgodi se tudi, da blazinice in koža na tačkah zaradi zamrznjenega snega in ledu tudi krvavijo.
Izognili se boste večjim nevšečnostim, če boste pred odhodom na ulice psu namazali blazinice s kremo, ki vsebuje ognjič ali olje čajevca.

Zaščita tačk pred mrazom, snegom in soljo

Nadaljuj

Veseli december – tudi za streloplahe pse?

novoletno pokanje nervennahrung
Zvoki petard in ostalih pirotehničnih sredstev lahko naše živali plašijo, vznemirjajo in povzročajo precejšen stres. Pasja ušesa so veliko bolj občutljiva na zvok kot človeška.

Nadaljuj

Predavanje & delavnica: ZELIŠČA V PASJI PREHRANI & NEGI

Cvetka zelisca delavnica
Že v domači kuhinji, na vrtu ali okenski polici imamo na razpolago celo vrsto zelišč, ki lahko odpravijo marsikatere težave s katerimi se srečujejo naši kužki – od težav z želodčkom, slabe prebave, notranjih zajedavcev do razno raznih bolečin, težav z dihali, kožo, dlako ... Z dodajanjem le ščepca zelišč k pasji hrani bomo ne le popestrili obroke, temveč pomagali k celostni krepitvi imunskega sistema.

Vabljeni na PREDAVANJE & PRAZNIČNO DELAVNICO
IZ DOMAČE SHRAMBE: Zelišča v pasji prehrani in negi

Nadaljuj

Je moj pes alergičen na hrano?

alergije na hrano predavanje
Ne veste, kaj vašemu psu povzroča srbečico in alergije? Preizkušate razne kombinacije hrane, ki bi mu ustrezala? Vas zanima, katera hrana najpogosteje povzroča težave? Kaj lahko storite sami? Kako lahko pomaga bioresonanca? Ali ste vedeli, da se bioresonančna terapija zelo uspešno in brez stranskih učinkov spopada z alergijami, povezanimi s hrano?

Nadaljuj